085 0492403
info@stronati.nl

Boomstamtafels

Boomstamtafels: natuur in huis!

Een houten tafel is altijd gemaakt van een boomstam, maar bij een boomstamtafel kun je dat ook echt zien! De planken die worden gebruikt voor een boomstamtafel zijn namelijk niet recht afgezaagd, alleen de schors wordt verwijderd. De randen van het tafelblad hebben zo een onregelmatige, natuurlijke vorm, waardoor de tafel letterlijk op een doorgezaagde boom lijkt.
Met een boomstamtafel breng je de natuur in huis en dat past in vrijwel ieder interieur. In een strak interieur is een boomstamtafel een fantastische blikvanger, in een klassiek of landelijk interieur onderstreept hij juist de rustige, natuurlijke sfeer.

Boomstamtafels van Uniantiek

Uniantiek is specialist in het maken van boomstamtafels. We werken met massief, voornamelijk FSC gekeurd eikenhout waarvan we zelf de beste delen selecteren. Hiervan maken we tafels in iedere denkbare afmeting. Afhankelijk van de gewenste tafelbreedte maken we het tafelblad uit één of meerdere (verlijmde) delen. Van de buitenste delen verwijderen we alleen de schors zodat de onregelmatige, natuurlijke lijnen intact blijven. Uiteraard schuren we de tafel goed zodat deze wel mooi glad aanvoelt.

Jouw boomstamtafel

Samen met onze meubelmakers creëer je een boomstamtafel die perfect past bij jouw stijl en interieur:

  • Het blad is standaard 5,5 cm dik, maar kunnen we op verzoek ook dunner schaven.
  • Voor het onderstel kun je kiezen uit houten poten, poten van roestvrij staal of metalen poten met een beschermende poedercoating. Voor een robuuste of landelijke look kies je bijvoorbeeld voor houten kolompoten of kloosterpoten. Met rechte houten poten, RVS poten of metalen poten krijgt je boomstamtafel juist een prachtig, strak uiterlijk.
  • Het hout werken we af met een beschermende Rubio Monocoat olie. Je kunt kiezen uit 40 verschillende kleuren.
  • Kies je voor metalen poten? Ook de sterke poedercoating is verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren.

Met al deze keuzemogelijkheden wordt jouw boomstamtafel gegarandeerd een uniek exemplaar. Behalve boomstamtafels maken onze meubelmakers ook andere eiken tafels. Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan ook even bij onze kolompoottafels en kloostertafels.