085 0492403
info@stronati.nl

Geschiedenis Uniantiek

Geschiedenis Uniantiek Arnhem

Uniantiek keuken- en meubelmakerij bestaat al ruim 40 jaar. Uniantiek is dus al decennia lang een betrouwbare en bekende meubelmakerij in Arnhem. Bijna 20 jaar geleden hebben wij, Sebastiaan Frederiks en Saskia Stronati, het bedrijf Uniantiek keuken- en meubelmakerij overgenomen. In de begin jaren verkochten wij voornamelijk handel uit India en Indonesië, maar mettertijd kwam er steeds meer vraag naar maatwerk meubelen. Tegenwoordig kun je bij ons terecht voor de mooiste (design)meubels, maatwerk houten keukens, badkamers, maar ook voor cafe-, winkel- en restaurantinrichtingen.

Exclusieve meubels

De laatste jaren zien we een groeiende belangstelling naar meubels die onderscheidend zijn. Exclusief in vormgeving en materiaalgebruik. Gemaakt naar persoonlijke wens van de opdrachtgever. Wij van Uniantiek zijn ons hier helemaal in gaan specialiseren. Onze focus ligt daarbij vooral op de vervaardiging van exclusieve houten meubels. Uniantiek staat vooral bekend om de prachtige boomstamtafels en om houten design keukens. We dagen je uit om bijzondere werktekeningen bij ons aan te leveren. Geen uitdaging is te groot en we gaan ze graag aan!

Duurzame meubels

Dankzij de crisistijd van 2009-2011 zijn veel mensen gaan nadenken over hoe het anders kan. Cradle-to-cradle ( nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen), auto's delen en duurzaamheidscertificaten. Consumenten willen steeds meer zelf bepalen, onafhankelijk zijn en verantwoord omgaan met grondstoffen, mens en milieu. Wij nemen hier onze verantwoordelijkheid in door uitsluitend met goedgekeurde (bijv. hout met het FSC-keurmerk) materialen te werken. We gebruiken milieuvriendelijke lijmen, lak- en oliesoorten. Daarnaast gaan we zuinig om met de materialen en combineren we de ritten bij het uitleveren en monteren.

Toekomst meubelmakerij

Wij zien zeker toekomst voor op maat gemaakte, exclusieve en hoogwaardig vervaardigde houten meubels. Wij bieden onze producten aan voor een eerlijke prijs en bieden persoonlijke aandacht gedurende het proces. Daarbij staan jouw wensen centraal.